MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 12. 11. 2012.

Jagoda Munić izabrana za predsjednicu FoEI-ja

Jagoda Manuć, ekološka aktivisticaJagoda Manuć, ekološka aktivisticaJagoda Munić iz zagrebačke "Zelene akcije " (ZA), u nedjelju, 11. XI. 2012. godine, na godišnjoj skupštini "Friends of the Earth International" (FoEI) u Salvadoru, izabrana je za predsjednicu te najveće svjetske mreže udruga za zaštitu okoliša, na mandat od dvije godine.

FoEI okuplja 76 udruga za zaštitu okoliša iz isto toliko država svijeta te ima preko 2.000.000 članova i podržavatelja. "Zelena akcija" je članica te mreže već 12 godina. Neke od proritetnih tema kojima se bavi FoEI klimatske su promjene, zaštita bioraznolikosti, očuvanje prostora za potrebe lokalnih zajednica, osiguranje pravednog pristupa hrani lokalnim zajednicama, zaštita šuma i voda... U svojim aktivnostima FoEI propituje postojeće ekonomske modele te promovira rješenja koja doprinose uspostavi ekološki održivog i socijalno pravednog društva.

Jagoda Munić članica je "Zelene akcije" od 1997. godine, a njena predsjednica bila je od 2001- 2007. Vodila je nekoliko uspješnih kampanja za zaštitu okoliša, kao što su kampanja protiv genetski modiciranih organizama (GMO), koja je osigurala da Hrvatska ima jedan od najrestriktivnijih zakona o GMO-ima, te kampanja za ukidanje koruptivnog Zakona o igralištima za golf, temeljem koje je taj Zakon i ukinut krajem 2011. godine. Od ulaska "Zelene akcije" u FoEI, bila je iznimno aktivno uključena u aktivnosti mreže te vršila dužnost članice ili zamjenice člana Upravnog odbora posljednjih osam godina.

Izborom Jagode Munić za predsjednicu, FoEI potvrdio je vrijednost njenog dosadašnjeg angažmana te joj ukazao povjerenje za uspješno vođenje mreže u sljedećem razdoblju. Također, time je odano svojevrsno priznanje i "Zelenoj akciji", kao jednoj od najaktivnijih grupa unutar FoEI.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok