MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 08. 01. 2013.

Baranjska građanska inicijativa "Životinjske priče"

Mužjak križanac niskog rasta star godinu danaMužjak križanac niskog rasta star godinu danaPočetkom 2013. godine belomanastirska Udruga za razvoj civilnog društva "BaranjaMedija" počela je provoditi građansku inicijativu "Životinjske priče", koju financira Zaklada za razvoj lokalne zajednice "Slagalica" iz Osijeka. Cilj te inicijative je da se Belomanastirci i ostali Baranjci informiraju o važnosti udomljavanja ostavljenih životinja te o kastraciji, čipiranju i problemu napuštanja životinja. Inicijativu vodi magistrica ekonomije Milica Milosavljević.

Inicijativa se provodi u partnerstvu sa Skloništem za životinje Veterinarske stanice Beli Manastir te sa Savjetom mladih Grada Belog Manastira, a sastojat će se od informativne kampanje plakatima po Baranji, najmanje tri šetnje životinja iz Skloništa za životinje u Belom Manastiru i podjele 300 letaka za vrijeme šetnji.

U okviru te građanske inicijative postavit će se i jedna oglasna ploča na području Grada Belog Manastira, na kojoj će građani moći oglašavati izgubljene ili pronađene životinje, životinje koje nude za udomljavanje i slično.

 

Križanac koji je u sklonište došao s prostrelnom ranomKrižanac koji je u sklonište došao s prostrelnom ranom Hrvatski ovčar star dvije godineHrvatski ovčar star dvije godine

Zašto je ta građanska inicijativa toliko važna za Baranju, saznali smo od partnera na projektu.

- Sklonište za životinje Veterinarske stanice Beli Manastir ulaže ogromne napore u udomljavanje životinja jer broj napuštenih i nečipiranih životinja koje završe kod nas stalno raste. Baš ovim projektom želimo građane osvijestiti da ne kupuju životinje, već da ih udome te želimo skrenuti pažnju na važnost čipiranja, kastracije i nenapuštanja životinja, kaže voditelj Skloništa veterinar Miroslav Prebeg.

Ženka labradora stara godinu danaŽenka labradora stara godinu dana- Odavno smo željeli sudjelovati u projektu koji promiče udomljavanje životinja i, ono što je najvažnije, informiranje građana o nenapuštanju životinja, udomljavanju i kastraciji. Naš doprinos bit će mobiliziranje mladih na sudjelovanje u šetnjama i volontiranje naših članova u provedbi projekta. Nadamo se da će zajednica u kojoj živimo ovo prepoznati pa nam se priključiti u provedbi, dodaje Maja Tomšić, predsjednica Savjeta mladih Grada Belog Manastira.

Sljedeća akcija bit će postavljanje plakata kojima će se građani pozivati da u zakazane dane dođu do Skloništa za životinje Veterinarske stanice Beli Manastir i da se priključe šetnjama životinja, a šetnje su planirane od polovice drugog do kraja trećeg mjeseca, kad će se građanska inicijativa i završiti.

(Opširniji podaci o psima sa slika mogu se vidjeti
ovdje, ovdje, ovdje i ovdje)


 

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok