MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 12. 05. 2013.

Za nas ima nade!

Judith, Clive, Vesna i AnaJudith, Clive, Vesna i AnaU subotu i nedjelju, 11. i 12. V. 2013. godine u belomanastirskom Hotelu "Patria" održan je ciklus radionica (seminar) pod nazivom "Dodir nade". Seminaru su prisustvovale i "Oazine" mlade volonterke Ana JeličićEvica Petković i Bojana Tešić. Seminar s istim nazivom, s ciljem pružanja potpore osobama s ratnim traumama, već se održavao u Belom Manastiru tokom 2002. i 2003. godine. Na njemu su i tada prisustvovale članice Mirovne grupe Oaza pa je ovo bila zgodna prilika za susret starih prijatelja: Clivea R. Fowlea, Ane Jeličić st. i Vesne Nedić. Gospodin Clive R. Fowle, pastor Metodističke crkve iz Engleske, jedan je od pokretača projekta u okviru koga se održavaju takvi seminari i jedan od prvih "Oazinih" donatora.

Evo kako Ana Jeličić st. opisuje njihov susret:

- Bilo je lijepo sresti se nakon tako dugog vremena, evocirati uspomene na stare prijatelje i nezaboravan boravak u Engleskoj. Bilo je puno priča, šala i razgovora o budućnosti. Kako se naš susret odvijao za vrijeme seminarske pauze, nije mogao trajati dugo, pa smo se Vesna i ja srdačno pozdravile s pastorom i ponudile kratak turistički obilazak Baranje za cijelu seminarsku grupu, koja je bila s područja dviju županija: Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske.

Seminarska grupa na Vidikovcu na Beljskoj vinskoj cestiSeminarska grupa na Vidikovcu na Beljskoj vinskoj cesti

Grupa, koju smo u nedjelju poveli Beljskom vinskom cestom, bila je oduševljena nepreglednim vinogradima, zelenilom i ljepotom naše Baranje. Bio je to pun pogodak i dobra turistička promocija Baranje i stoga možemo reći: Za nas ima nade!

Prethodni i sljedeći članak: « "Različitost je bogatstvo" "Legalizacija" »
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok