MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 31. 10. 2013.

Skraćujemo, krpimo, popravljamo i prepravljamo…

Od jorgana - manji jorgan i dva jastukaOd jorgana - manji jorgan i dva jastukaKako godine odmiču tako su i odjevni predmeti i druge stvari koje se u "Oazinom" šnajderaju popravljaju i prepravljaju za potrebe korisnica i korisnika programa "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira" sve – starije. "Oazina" gerontokrojačica Jelena prepoznaje krevetninu, suknje, bluze i ostale stvari koje su prethodnih godina već bile u njenim rukama. Korisnice nam se smanjuju, tako da se neki odjevni predmeti već treći ili četvrti put sužavaju, eventualno se neka udeblja pa ih treba i – proširivati. Onako kako se produbljuje kriza u hrvatskom društvu, tako se tanje i kućni budžeti naših starih osoba. Sad više nemaju ni krpica za pokrpiti krevetninu ili nešto slično.

"Oazine" stare korisnice željne su da naprave neku promjenu u svojoj kući ili stanu pa se npr. prepravljaju zavjese ili prave jastučići od kojekakvih ostataka, ali ipak je najviše prepravki krevetnine. Ne kaže se badava: krpež kuću čuva. Među našim korisnicama ima i nekoliko "relativno" dobrostojećih, koje svoje stare ili nepotrebne stvari daju "Oazi", a mi ih prosljeđujemo onima kojima su potrebne. I tako iz dana u dan: Jelena nekome nešto skrati, nekome nešto zakrpi, nekome nešto popravi, nekome nešto prepravi, uglavnom održava njihovu garderobu urednom.

Na slici možete vidjeti teta-Milku s velikim jorganom, koji je sada prevelik za jednu osobu, pa ćemo od njega napraviti "normalan" jorgan i dva – jastuka.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok