MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 28. 02. 2014.

Pokladni karneval u Belom Manastiru

2.a razred OŠ "Dr. Franjo Tuđman"2.a razred OŠ "Dr. Franjo Tuđman"U petak, 28. II. 2014. godine, u Nastavno-sportskoj dvorani, a u organizaciji Turističke zajednice Baranje, održan je Pokladni karneval u Belom Manastiru. Ta tradicionalna belomanastirska manifestacija ove je godine bila dio programa "Buše u Baranji" i privukla je velik broj sudionika, čak 1.100 maškara.

Zanimanje za Pokladni karneval raste iz godine u godinu, posebno kod mladih Belomanastiraca i Baranjaca, koji su, uostalom, i glavni akteri toga događaja. Svi učesnici – polaznici belomanastirskog Dječjeg vrtića Cvrčak, članovi Udruge djece i roditelja Pčelice te učenici "Dr. Franjo Tuđman" i Popovac, kao i učenici Gimnazije Beli Manastir i Druge srednje škole Beli Manastir – i ovoga su puta pokazali veliku domišljatost u kreiranju maski. Bila je tu cijela galerija princeza, vilenjaka, štrumfova, dobrih i loših likova iz bajki, kao i iz našeg političkog života.

Šaroliki, veseli skup započeo je pozdravnom riječi gradonačelnika Ivana Doboša, a završio uništavanjem Napuhanka, krivca za sve loše što se desilo između dva karnevala, koga su od šarenih balona izradila djeca i roditelji spomenute udruge "Pčelice". Naravno, učesnici su počašćeni i neizostavnim pokladnim krofnama, koje su dijelile vrijedne predstavnice nekoliko udruga: Društva "Hrvatska žena" – Baranje Beli Manastir, Matice umirovljenika Hrvatske – Udruga Beli Manastir, Udruge djece i roditelja Pčelice i Mirovne grupe Oaza Beli Manastir.'Ekipa za krofne', među njima i članice 'Oaze''Ekipa za krofne', među njima i članice 'Oaze'

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok