MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 29. 10. 2014.

Gdje odlagati staru odjeću?

Donirana odjeća na 'luftiranju'Donirana odjeća na 'luftiranju'"Oazina" burza odjeće i obuće radi "punom parom". Naši donatori uglavnom poklanjaju odjevne predmete koji se, uz eventualne popravke, prepravke, pranje ili bar "luftiranje", mogu nositi, no vremenom će se ipak skupiti određena količina odjevnih predmeta koji više nisu za upotrebu ili koje nitko neće htjeti uzeti. Što s njima? Pitali smo Udrugu za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek gdje se u Osijeku stara odjeća može predati za reciklažu. Odgovorila nam je Adela Sadiković, voditeljica komunikacija i ureda "Zelenog Osijeka":

"Po našim saznanjima na području Osijeka još nema mogućnosti otkupa stare odjeće (ukoliko ste mislili da je reciklirate na taj način). Nedavno je trgovina H&M, koja se nalazi u Portanovi, imala akciju da se za staru odjeću dobije poklon-bon s popustom na 15 % pa ako vas to zanima, možete provjeriti."

"Također, postoji i mogućnost odlaganja odjeće u kontejnere predviđene za tu vrstu otpada, a oni se nalaze na nekoliko lokacija u Osijeku u sklopu ekootoka:"

  • Vijenac Murse
  • Sjenjak, kod Robne kuće IPK
  • Naselje Ivana Česmičkog (pored pruge)
  • Vijenac Ivana Meštrovića
  • reciklažno dvorište na Jugu II (pored dvorane)
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok