MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 07. 06. 2015.

Dvadeseto druženje starijih osoba

Domaćica i njezine gošćeDomaćica i njezine gošćeU nedjelju, 7. VI. 2015. godine, u domu bračnog para Janković u Belom Manastiru održano je dvadeseto druženje starijih osoba prema "Oazinom" projektu "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Druženje je organizirala "Oazina" aktivistica Jelena Opačić-Matijević.

Bračni par Janković osobe su vedre naravi, još uvijek vrlo aktivne, bez obzira na godine i unučad. U goste gospođi Janković došle su njezine dobre prijateljice Mirjana i Lepa te "Oazina" aktivistica. Uz kavu i kolače priče su krenule. A o čemu bi žene drugo pričale, nego o ženskim temama: o baštama, cvijeću, unučićima… Što je dobro niklo, a što loše; koliko su unučad napredovala; koji su razred; koliko su narasla i kad su ih zadnji put vidjele...?

Ipak, najbolnije teme bile su odlazak mladih iz Baranje i poskupljenje vode. Protestni dogovor brzo je pao: "Kupat ćemo se samo kad idemo kod doktora, ako baš moramo. S našim 'velikim penzijama', kakav je to problem platiti kubik vode 20-25 kuna?"

Uz razgovor o ozbiljnim temama, druženje je brzo prošlo i spustio se mrak. Vrijeme je bilo da se društvo polako razilazi.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok