MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 01. 01. 2016.

Uvažavamo li posao komunalaca?

Mraz na kantama za otpadMraz na kantama za otpadOve zime i Božić i Nova godina pali su u petak, a petkom se u odvozi miješani komunalni otpad u Branjinom Vrhu i Šećerani te u Beljskom naselju u Belom Manastiru. Iako su neki građani mislili da otpad tih dana neće biti odvezen jer su to državni praznici, radnici "Baranjske čistoće" uobičajeno su odradili svoj posao, a na Novu godinu cijelu rutu čak su prošli dva puta i odvezli i sortirani otpad, u prvom redu plastiku iz žutih kanti.

Btonska ulica, pogled prema silosuBtonska ulica, pogled prema silosuBatonska ulica, pogled prema benzinskoj pumpiBatonska ulica, pogled prema benzinskoj pumpiPogledajte na našim slikama kako je bilo na Novu godinu ujutro: mraz i nigdje nikoga, svi spavaju ili se odmaraju od novogodišnjeg dočeka, a vrijedni komunalci rade! Što bi bilo da njih nema? Oni rade posao bez koga se danas ne može (civilizirano) živjeti. Zato uvažavajte ono što rade i ne otežavajte im posao. Razvrstavajte otpad prema uputama koje ste dobili i UVIJEK ga odlažite u predviđene kante, pogotovo ga ne bacajte po ulicama, tuđim dvorištima i baštama, cestama, kanalima, šumama, poljima… Za to više nema nikakve potreba jer se otpad organizirano odvozi iz svih baranjskih mjesta. Neće vam otpasti glava s ramena ako ono što vam više ne treba ne bacite odmah, nego ga odnesete do najbliže kante.

Ruski filmski redatelj Nikita Mihalkov jednom je rekao ovo: "Patriotizam nije kad vičeš 'Ura!', nego kad zasadiš jabuku pred kućom, popraviš ogradu ili pomaziš psa." Ne voliš svoje selo ili grad, svoj kraj i zemlju, svoj narod ili planet na kome živiš kad se busaš u prsa, nego kad se odgovorno ponašaš prema prirodi u kojoj živiš i bez koje ti nema života.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok