MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 08. 02. 2016.

Dječji pokladni karneval u Belom Manastiru

Kliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatuKliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatu (Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U ponedjeljak, 8. II. 2016. godine, održan je u Belom Manastiru tradicionalni Dječji pokladni karneval u organizaciji Turističke zajednice Baranja. Vesela karnevalska povorka, koju su činili polaznici belomanastirskog Dječjeg vrtića "Cvrčak" i učenici Osnovne škole Popovac, kretala se, uz razdragani smijeh, belomanastirskim ulicama od Vrtića do Trga slobode i natrag do Nastavno-sportske dvorane.

Šarenu i šaroliku kolonu maštovitih maski robota, pingvina, Kineza, gusara, cvjetića i drugih predvodili su uvijek spremni vatrogasci i osiguravali im siguran dolazak do cilja. A u dvorani su, uz taktove veselih pjesama i pod mrkim okom zločestog fašnika (izrađenog u "Oazi"!), nastavili karnevalsko slavlje. Maškare je, sa svojim najbližim suradnicima, dočekao i pozdravio belomanastirski gradonačelnik Ivan Doboš, a potom su se sve vesele, razigrane grupe pojedinačno predstavile na pozornici.

Uime Mirovne grupe Oaza u organizaciji i provođenju karnevala učestvovale su aktivistice Ana Jeličić i Gordana Jakopec. Ana izvještava da je bilo lijepo vidjeti nasmijana dječja lica, umazana šećerom i pekmezom iz krofni, kako se zabavljaju, a bilo bi još i ljepše da su im se pridružili i šećeranski i belomanastirski osnovci te belomanastirski srednjoškolci (kao što je bilo prijašnjih godina), kao i sami građani. Ali valjda će jednom i kod nas, po uzoru na druge gradove, pa makar i na jedan dan, zavladati duh zajedništva.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok