MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 15. 03. 2019.

Edukacija učiteljica u Osnovnoj školi Darda

Učiteljice OŠ DardaUčiteljice OŠ Darda(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 15. III. 2019. godine, s početkom u 12 sati, u Osnovnoj školi Darda održana je edukacija učiteljica koje će raditi s učenicima radionice nenasilne komunikacije. Edukaciju i prezentaciju radionica vodila je "Oazina" vanjska stručna suradnica Sofija Petrović, učiteljica mentorica.

Na početku edukacije prisutne je pozdravio ravnatelj Osnovne škole Janoš Boni i poželio im uspješan rad i pohvalio izvrsnu suradnju s Mirovnom grupom Oaza. Edukaciju je prošlo 12 učiteljica Osnovne škole Darda i područne škola Mece, koje rade u odjelima od prvog do četvrtog razreda, i dvije učiteljice koje rade u posebnim odjelima s djecom od prvog do četvrtog razreda u Dardi. To su učiteljice: Julijana Fremec, Biljana Kodžoman, Mirela Kotromanović, Gordana Kunst, Milana Sudarić Jager, Tihana Jozin, Belinda Kovačević, Ljubica Maceković, Jela Merdić, Nataša Mumlek, Elizabeta Nikolić, Radmila Stanić, Mirela Turk i Gordana Vesić.

Učiteljica Sandra Forijan bila je službeno odsutna te će joj voditeljica edukacije predstaviti radionice u individualnom susretu neki drugi dan. U edukaciji su sudjelovale i voditeljica projekta Vesna Nedić i asistentica na projektu Sandra Kušenić.

Na edukaciji su učiteljice upoznate s načinom radioničkog rada te su im prezentirane predložene radionice koje će raditi s učenicima. Učiteljice će raditi četiri radionice, po jednu  mjesečno u travnju i svibnju te listopadu i studenom. Na ovoj edukaciji predstavljene su po dvije radionice koje će se raditi u 1. i 2. razredu i 3. i 4. razredu u travnju i svibnju. Radionica za 1. i 2. razred "Moje zvjezdice" i radionica za 3. i 4. razred "To sam ja" trebale bi razviti pozitivnu sliku o sebi i razviti svijesti o vlastitim potrebama te uočiti pozitivne osobine drugih. Druga radionica za 1. i 2. razred "Naše drvce" i radionica za 3. i 4. razred "Dobar vjetar u leđa" trebaju kod učenika razvijati sposobnost poštivanja sebe i drugih, njihovih potreba i želja; razviti međusobno povjerenje, razumijevanje i grupnu povezanost; uvažavanje različitosti i tolerancije za druge i drugačije.

Treća i četvrta radionica radit će se u listopadu i studenom te će učiteljicama biti predstavljene u rujnu 2019. Učiteljice su na kraju edukacije preuzele priručnike za rad i sav potreban materijal za izvođenje radionica.

Edukacija je jedna od aktivnosti projekta "Nasilje baš nije fer", financiranog sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok