MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 02. 04. 2019.

"Glas Slavonije" o BM-natječaju za udruge

'Oaza' u 'Glasu Slavonije''Oaza' u 'Glasu Slavonije'U "Glasu Slavonije" od 2. IV. 2019. godine (stranica 16) objavljen je veliki članak Ivice Getta pod naslovom "Za udruge namijenjeno ukupno 450.000 kuna". U članku se govori o tome kako će 2019. godine Grad Beli Manastir financirati projekte i programe udruga iz područja kulture, socijalne zaštite i razvoja gospodarskih djelatnosti (vidjeti i ovdje):

"Za programe iz područja kulture udrugama će biti dodijeljeno 240.000 kuna, onima iz socijalne zaštite 180.000 kuna, a za programe razvoja gospodarskih djelatnosti osigurano je 30.000 kuna. Tome, dakako, treba dodati i približno 1,2 milijuna kuna koje grad posredovanjem Zajednice sportskih udruga dodjeljuje gradskim sportskim klubovima i udrugama, koje imaju petstotinjak natjecatelja, kao i sredstva za održavanje gradskih sportskih objekata."

U članku se dalje kaže:

"Najveći pojedinačni iznos za program, odnosno projekt, kao i prošle godine, osiguran je mirovnoj grupi Oaza, i to za dio iz područja socijalne zaštite. Za besplatne tople obroke starijim i nemoćnim osobama, naime, dobit će 70.000 kuna. Oaza ovaj projekt provodi već niz godina, ali se broj korisnika iz godine u godinu smanjuje. Ne stoga što je potrebitih manje, nego zato što je sve manje novca.

- Za razliku od prije sedam godina, kada je krenuo ovaj projekt i kada smo obroke odnosili na 45 adresa, u ovom trenutku imamo 30-ak korisnika. Osim novca iz gradskog proračuna, sredstva nam pristižu iz trogodišnjeg programa Ministarstva demografije (koji nagodinu završava) te dijelom iz Osječko-baranjske županije, odnosno raznih natječaja na koje se javljamo, a sve u cilju pomoći najpotrebitijima - priča Vesna Nedić, direktorica te projektna koordinatorica Oaze, naglašavajući kako su potrebe za toplim obrocima starim i nemoćnim osobama mnogo veće.

- Tople obroke razvozimo im svakog radnog dana, a za vikende ili blagdane snalazimo se na razne načine - ističe Nedić. Osim Oaze, iz područja socijalne zaštite grad će s iznosima od 2000 do 14.000 kuna financirati 23 projekta 'potpisana' od 18 udruga..."

Članak je objavljen i na web-portalu "Glasa Slavonije" (vidjeti ovdje), a ilustriran je slikom  nastalom na jednoj od "Oazinih" humanitarnih akcija na kojima su se skupljala dodatna sredstva za besplatne tople obroke. Na slici su "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić i Ksenija Kovačević, bibliotekarka u Gradskoj knjižnici.

'Oaza' u 'Glasu Slavonije''Oaza' u 'Glasu Slavonije'
(Izvor: glas-slavonije.hr)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok