MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 14. 11. 2019.

U Belom Manastiru predstavljena knjiga "Pustara"

Klea Posavac, autorica Daniela Taslidžić Herman i Sanja HorvatKlea Posavac, autorica Daniela Taslidžić Herman i Sanja Horvat(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 14. XI. 2019. godine, s početkom u 18:30 sati, pred punom konferencijskom dvoranom belomanastirskog Etnološkog centra baranjske baštine predstavljena je knjiga "Pustara" autorice Daniele Taslidžić Herman u izdanju Zavoda za baranjsku povjesnicu.

Promociju je vodila Sanja Horvat, a odlomke iz knjige čitala je Klea Posavac, obje glumice Gradskog kazališta Beli Manastir. Na početku promocije skup je pozdravio zamjenik belomanastirskog gradonačelnika Goran Hes, a o knjizi su govorili urednik Davorin Taslidžić, recenzenti prof. dr. sc. Rudolf Emert (Mece) i dr. sc. Jakab Ferkov (Mohač) te autorica Daniela Taslidžić Herman, dok je recenzija prof. dr. sc. Saliha Kulenovića (Tuzla) pročitana.

Knjiga je izdana u 9/10. mjesecu 2019. godine kao svezak 2 "biblio/TEKE TERRA BARANYENSIA". Štampana je crno-bijelo na 207 stranica formata 20,5 x 14,5 cm s dvobojnim koricama i sa 73 fotografije i ilustracije. To je posljednja knjiga iz troknjižja iste autorice o baranjskim pustarama. Prva knjiga pod naslovom "Umiru li naše pustare : (zapis dobre duše)" objavljena je 2014, a druga "Zagubljene pustare" 2017. godine.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok