MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 08. 12. 2021.

Baranjski najvolonteri u 2021. godini

Diplome, priznanja, cvijeće, pokloniDiplome, priznanja, cvijeće, pokloni(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

"Oazin" volonterski centar, a povodom Međunarodnog dana volontera (5. XII.), dodijelio je volonterska priznanja za 2021. godinu volonterkama s područja Baranje. Opširnije pročitajte OVDJE. Priznanja su im uručile predsjednica Mirovne grupa Oaza Tanja Novak i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Program svečane dodjele volonterskih priznanja pripremila je i vodila Ana Jeličić, voditeljica "Oazinog" volonterskog centra.

Dobitnice volonterskih priznanja

Marija Šimunek, pedagoginja u Drugoj srednjoj školi Beli ManastirMarija Šimunek, pedagoginja u Drugoj srednjoj školi Beli ManastirMarija Šimunek – dobitnica je "Nagrade volonterka godine" za 2021. godinu. Nju je nominirala Druga srednja škola Beli Manastir, u kojoj radi kao pedagoginja. Nagradu je zaslužila sa svojih 120 volonterskih sati, "odrađenih" kroz projekt "Čudesna bajka", u koji je uključila učenike, profesore i lokalnu zajednicu, i kroz koji je organizirala humanitarnu akciju za postradale u potresu pod nazivom "Baranja za Petrinju" (poslušajte ovdje), što je i medijski bilo izuzetno popraćeno. Kao vrijedna i inovativna organizatorica, ona je na kreativan način, kroz popularizaciju tradicionalnih vrijednosti Slavena i slavenske mitologije, kao i kroz baranjske tradicionalne vrijednosti, potaknula cijeli niz dionika na humanitarnu volontersku akciju, kojom su pomogli postradalom kraju. Svojim organizacijskim sposobnostima i idejnim rješenjima uspjela je povezati različite dionike te lijepim primjerom pokazati lokalnoj zajednici kako biti aktivan građanin društva u kojem živimo, a u kome volontiranje i volonterizam nisu baš na cijeni. Takav neuobičajen pristup širenja volonterizma i volontiranja, posebno među učenicima, urodilo je ovom nagradom, koja će dobitnici biti poticaj za nove volonterske akcije i nove radne pobjede.

Daniela Taslidžić Herman, ravnateljica Gradskog kazališta Beli ManastirDaniela Taslidžić Herman, ravnateljica Gradskog kazališta Beli ManastirDaniela Taslidžić Herman – ravnateljica Gradskog kazališta Beli Manastir, dobitnica je prvog "Priznanja za volonterski angažman" u 2021. godini. Ima 548 odrađenih volonterskih sati, a u volonterskom angažmanu i radu nije ju zaustavila ni vladajuća pandemija. Naprotiv, dok je većina kazališta "zatvorila" svoja vrata, kod nje se probudio još veći osjećaj za kreativnost i prilagodbu novim uvjetima rada. Predstave su se igrale na otvorenom u Belom Manastiru, Dražu, Pleternici, Pačetinu i Splitu, a dio predstava išao je kao online-program. Ona je osoba koja ne posustaje, uvijek bodri svoj ansambl u koji vjeruje, kao što vjeruje i u to da su stvaralački zanos i entuzijazam neuništivi. A dokaz tome je i proslava petnaestogodišnjice postojanja Gradskog kazališta Beli Manastir, čija je ne samo osnivačica, nego i više puta nagrađivana glumica, spisateljica i redateljica. Ali ni to još nije sve, ove godine izdala je i knjigu pod naslovom "Stevica" (vidjeti ovdje i ovdje), posvećenu svom prijatelju koji je prerano napustio ovaj svijet. Njezin rad i trud nisu ostali nezamijećeni pa su je za volontersku nagradu nominirali njezini kolege iz Gradskog kazališta, napomenuvši u nominaciji da ona ne poznaje prepreke i koristi se poštapalicom: "Idemo raditi, ima se načina".

Renata Čete, članica DVD-a Kneževi VinogradiRenata Čete, članica DVD-a Kneževi VinogradiRenata Čete – dobitnica je drugog "Priznanja za volonterski angažman" u 2021. godini. Kao nesebičnu i samoprijegornu osobu nominirala ju je Vatrogasna zajednica Baranje, a dolazi iz redova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kneževi Vinogradi. Pravi je timski igrač s neprocjenjivim iskustvom, koje seže čak do 1984. godine kad je postala članom DVD-a Batina. Sa svojim gotovo nemjerljivim brojem volonterskih sati na raznim domaćim i inozemnim vatrogasnim akcijama i manifestacijama, te s iskustvom koje nesebično prenosi mlađim generacijama, pravi je primjer volontera – volonterke, koja s nevjerojatnom lakoćom i voljom obavlja svakodnevne zadatke. Posebno se iskazala kao vrsna organizatorica skupljanja pomoći za naše, ali i inozemne stradalnike u prirodnim katastrofama poput potresa, poplava i požara. Zato i zaslužuje dobiti priznanje za sva svoja dosadašnja davanja i pregnuća, za koje njezine kolege, kao i pretpostavljeni, imaju samo riječi hvale.

(Vidjeti također: FB-profil Marije Šimunek,
FB profil Daniele Herman,
FB profil Renate Čete)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti