MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 17. 06. 2013.

Rad "Oazinih" gerontodomaćica (V/2013)

Gerontodomaćice Dubravka i Anica kreću u obilazak korisnikaGerontodomaćice Dubravka i Anica kreću u obilazak korisnikaI u toku mjeseca svibnja 2013. godine gerontodomaćice Mirovne grupe Oaza obilazile su stare osobe u Belom Manastiru i u prigradskim naseljima Šećerani i Branjinom Vrhu, pružajući im socijalnu uslugu pomoć u kući, a u okviru trogodišnjeg programa "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira". Ukupno je na programu radilo sedam gerontodomaćica, od kojih su tri zaposlene preko državne mjere zapošljavanja javni radovi. Ukupno su odradile 379 obilazaka, obilazeći 50 osoba (45 žena i 5 muškaraca).

Pored njih, "Oazin" gerontotim čine još i gerontomajstor, gerontokrojačica, patronažnasestra te voditeljica programa i asistentica na programu. Tim se redovito sastaje svake srijede i rješava tekuće probleme korisnika.

Poslovi gerontodomaćica
Gerontodomaćice su odradile mnoštvo različitih poslova: 203 puta spremanje kuća i stanova, 89 puta nabavljanje namirnica i drugih potrepština, 68 puta pranje posuđe, 66 puta rad u dvorištu, 37 puta pranje rublje (bilo strojno, bilo ručno u domu korisnika), 25 puta plaćanje raznih kućnih računa, dvadesetak puta pripremanje jednostavnijeg jelo ili pomoć u pripremi obroka, 15 puta odlazak liječnicima za razne recepte, savjete i uputnice te 25 puta u apoteku po medikamente…

Gerontodomaćice su se, osim nabrojanoga, 151 puta i družile i razgovarale s korisnicima, a obavljale su i druge poslove, kao što su: čitanje slijepoj osobi, donošenje besplatnih novina i razmjena knjiga za čitanje, farbanje zidova u kupaonici, masaža, mjerenje tlaka, naručivanje čišćenja septičke jame, odnošenje tlakomjera na popravak, peglanje, pomaganje oko prikupljanja dokumenata za legalizaciju, pranje prozora i kačenje zavjesa, sređivanje kućne i zdravstvene dokumentacije, šetnja s korisnicom, unos drva za vrijeme hladnih dana, vožnja kod frizera…

"Oazin" vešeraj i šnajderaj
U "Oazinom" vešeraju besplatno je oprana ukupno 21 tura različitog rublja za devet korisnika, dok je u "Oazinoj" radionici za šivanje i krpanje za osam osoba odrađeno dosta različitih krojačkih poslova: izrada rupica i našivanje dugmadi, krpanje grudnjaka, krpanje jakni, našivanje džepova, porubljivanje stolnjaka, skraćivanje haljine, spavaćice i trenerke, sužavanje haljine, ušivanje postave itd.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok