MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 18. 06. 2013.

Rad gerontomajstora Roberta Dvornića

Robert DvornićRobert DvornićU sklopu programa "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira" Mirovna grupa Oaza zaposlila je, preko javnih radova, gerontomajstora Roberta Dvornića. Njegov zadatak je da sitnim popravcima u kući i drugim majstorskim poslovima pomogne starim i nemoćnim osobama. Robert je kao gerontomajstor četiri mjeseca već radio u "Oazi" prošle godine, a ove je godine od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje dobio pravo da radi još dva mjeseca (peti i šesti).

Vrlo se brzo privikao na svom starom-novom radnom mjestu jer mu je većina starih osoba poznata od ranije, a kako vlada raznim majstorskim vještinama, može odgovoriti svom zadatku i različitim zahtjevima starih osoba. Obilazi ih u Belom Manastiru, Šećerani i Branjinom Vrhu, a prisustvuje i sastancima gerontotima srijedom. Redovito provjerava svoju "poštu" u uredu, gdje mu gerontodomaćice ostavljaju poruke za hitnije popravke, a ostalo odrađuje prema dobivenom adresaru korisnika.

Tokom mjeseca maja odradio je sljedeće poslove: gitovanje stakala na prozorima, košnja trave, lijepljenje tapeta, namještanje roletni i prozora, oštrenje noža za kosilicu i škara, otvaranje zimske slavine, popravak brave na vratima, električnih instalacija, električnog kabla, hladnjaka, kosilice, oluka, ormara, ploča na drvari, ručki na prozorima, slavina, štednjaka, usisivača za prašinu, utičnica, vodokotlića…, postavljanje nosača za policu i vješalica na zid, stavljanje komarnika na prozore, šišanje živice, špricanje korova, zamjena gumica na lavabou i tko zna što sve još ne… Njegovim majstorijama nikad kraja.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok