MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 06. 08. 2013.

Gerontodomaćice u javnim radovima (VII/2013)

Elvira Hegeduš, Donka Dvornić, Anica FričElvira Hegeduš, Donka Dvornić, Anica FričTokom sedmog mjeseca 2013. godine Mirovna grupa Oaza zapošljavala je četiri gerontodomaćice preko javnih radova. Anica Frič iz Šećerane i Elvira Hegeduš iz Belog Manastira bit će zaposlene na toj vrsti posla od sredine četvrtog mjeseca do 14. X. 2013. godine. Elvira obilazi korisnike u Belom Manastiru, a Anica u Belom Manastiru i u Šećerani, gdje i sama stanuje. Donka Dvornić iz Belog Manastira radila je kao "Oazina" gerontodomaćica od 15. IV. do 14. VII. na području Branjinog Vrha, gdje ju je zamijenila Vesna Barbir iz Belog Manastira.

Sve te gerontodomaćice brinu se za po desetak starih osoba, kojima dva puta tjedno po dva sata pružaju pomoć u kući. Osim toga redovito pišu izvještaje o svom radu, koje kao zbirne krajem mjeseca dostavljaju asistentici na "Oazinom" programu "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira". Prisustvuju i sastancima gerontotima srijedom u 13 sati i po potrebi se savjetuju s patronažnom sestrom, donose rublje od starih osoba na pranje u "Oazin" vešeraj ili na popravak i krpanje u "Oazin" šnajderaj. Kad god se ukaže prilika, "Oazu" – u kojoj su našle posao, makar i privremeni – podržavaju kroz dolaske na kreativne radionice ili učešćem u raznim akcijama koje "Oaza" povremeno organizira. Sve spomenute gerontodomaćice dobro se slažu sa svojim korisnicima i zadovoljne su poslom koji obavljaju.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok