MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 04. 11. 2013.

Prezentacije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

Upoznavanje s EU-fondovimaUpoznavanje s EU-fondovimaU ponedjeljak, 4. XI. 2013. godine, s početkom u 12 sati, u knjižnici osječke Elektrotehničke i prometne škole, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured (HZZ PU) Osijek organizirao je prezentacije na teme:

  • Uvod u kohezijsku politiku EU i korištenje strukturnih fondova u okviru strategije Europe 2020
  • Mogućnosti i primjeri studijskih posjeta u okviru programa za cjeloživotno učenje

Prezentacije su održane u sklopu 6. Sajma poslova Osječko-baranjske županije: "Upoznajte poslodavca – upoznajte radnika". Na prezentacijama je bila "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Cilj prve prezentacije bio je upoznati potencijalne korisnike EU-fondova s ciljevima kohezijske politike EU i dati pregled mogućnosti korištenja financijskih sredstava iz strukturnih i investicijskih fondova u okviru strategije Europe 2020, kojom se želi ostvariti pametan, održiv i uključiv rast koji će doprinijeti povećanju stope zapošljivosti, većoj produktivnosti i društvenoj povezanosti. Prezentacija je dio projekta "U srcu Europe", na kojem je HZZ PU Osijek suradnik, a provodi ga Slavonski Brod u sklopu IPA INFO 2012 kako bi se povećala razina informiranosti i javne potpore stanovnika Slavonije strategijama, politikama, programima i fondovima EU. Prezentaciju su držale Emilija Malovčak, Centar za lokalne inicijative i poduzetništvo Našice, i Koraljka Novak Lozina iz HZZ PU Osijek.

Prezentacija o studijskim posjetima po EuropiPrezentacija o studijskim posjetima po EuropiDruga prezentacija imala je cilj prikazati mogućnosti sudjelovanja u studijskim posjetima u sklopu Programa za cjeloživotno učenje i Transverzalnog programa Agencije za mobilnost i programe EU, koji sudionicima pružaju mogućnost razmjene iskustava te upoznavanja s politikama obrazovanja i strukovnog osposobljavanja u drugim europskim zemljama, kao i primjerima dobre prakse.

Prezentirala su se tri studijska posjeta:

  • Marija Koški, HZZ PU Osijek – Inovacija, industrija i obrazovanje kroz regionalnu perspektivu, Bruxelles i Antwerpen (Belgija);
  • Andreja Jurčević, PU Osijek – Razvijajući vještine skupina u nepovoljnom položaju razvijamo Europu, Manchester (Velika Britanija);
  • Sanela Ravlić, HZZ PU Osijek – Suradnja obrazovnog sustava i svijeta rada – Ključ za zapošljavanje mladih, Riga (Latvija).
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok