MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 30. 08. 2015.

Rad "Oazinog" gerontomajstora (VI-VIII/2015)

Gerontomajstor i baka ZoraGerontomajstor i baka Zora"Oazin" gerontomajstor Robert Dvornić i u protekla tri mjeseca (VI-VIII) 2015. godine besplatno je obavljao sitne kućne popravke za "Oazine" stare korisnike. Zaposlen je kroz projekt "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

U tom periodu obavio je mnoštvo poslova vezanih za električne i vodovodne instalacije, kuhinjsku i kupaonsku opremu, sobni namještaj te prozore, vrata i ograde. Osim spomenutoga, obavljao je i "domaćinske" poslove po dvorištima i baštama, popravljao neke strojeve (npr. ventilatore), oštrio noževe, motike i sjekire, odlazio u kupovinu po npr. potrebne dijelove za popravke, gorivo za kosilice ili prehrambene namirnice…

Učestvovao je i u svim "Oazinim" aktivnostima, uključujući tu i krečenje "Oazinih" prostorija u Društvenom centru te volonterske akcije npr. u Domu za starije i nemoćne. Osim besplatnih popravaka, kojima rješava probleme i olakšava život starim ljudima te pridonosi njihovim najčešće mršavim prihodima, važni su i bitni njegovi dolasci kod starih osoba koje najčešće žive same i njegova spremnost da s njima porazgovara i sasluša njihove priče.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok