MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 11. 12. 2020.

Dodijeljene nagrade "Krunoslav Sukić"

Lejla Šehić Relić i Danka DerifajLejla Šehić Relić i Danka Derifaj(Popis dobitnika može se vidjeti ovdje)

U petak, 11. XII. 2020. godine, u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu, Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek organizirao je dodjelu Nagrada i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava "Krunoslav Sukić". Te nagrade i priznanja utemeljena su u čast mirovnog aktiviste i humaniste Krunoslava Sukića, jednog od osnivača Centra. Bilo je predviđeno da će se ovogodišnja svečanost zbog epidemioloških razloga održati uz online-prijenos (vidjeti OVDJE) i okupljanje dobitnika preko platforme Zoom. Platforma je funkcionirala odlično, ali je zakazala druga tehnika pa direktnog prijenosa nije bilo.

Dobitnicima je čestitala zamjenica osječkog gradonačelnika Žana Gamoš, istaknuvši da se Grad Osijek ponosi tom nagradom jer je ona prepoznata i nacionalno, i regionalno, i međunarodno kao "Osječka mirovna nagrada", a ponos proistječe i iz činjenice da se upravo iz Osijeka šalju poruke mira.

Dana BudisavljevićDana BudisavljevićDobitnica Lejla Šehić Relić naglasila je da za nju ta nagrada predstavlja pogled na put koji traje gotovo 30 godina te da graditi mir danas zapravo znači boriti se za ravnopravnost, za održivi razvoj i jednakost. Čestitke svim dobitnicima uputili su i pučka pravobraniteljica Lora Vidović te veleposlanik Kraljevine Nizozemske u Hrvatskoj dr. Hendrik Jan Voskamp.

Dobitnici se međusobno veoma razlikuju i potječu iz različitih društvenih slojeva, grupa i generacija, ali im je zajednička posvećenost miroljubivom društvu i to je "zajedničko tlo" koje predstavlja Mirovna nagrada i priznanja "Krunoslav Sukić" – ističe osječki Centar za mir.

(Izvor: FB Mirovna nagrada "Vjekoslav Sukić i osijek.hr)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok